електронна версія підручника (автор Ярошенко)
Тема : Нітратна кислота ,солі цієї кислоти, поширення їх у природі та використання людиною. Пояснення їх властивостей з використанням ЗЗП. Проблема вмісту нітратів у харчових продуктах.
Завдання 1. Нітратна кислота належить до:
а) оксигеновмісних; б) безоксигенових;
в) сильних; г) слабких.
Завдання 2. Нітратна кислота взаємодіє із:
а) основами; б) всіма солями; в) з усіма металами;
г) з виділенням водню при взаємодії з металами;
д) лише з металами, які в ряду напруг стоять до Гідрогену.
Завдання 3.Під час взаємодії кислот з основними оксидами продуктами реакції
є:
а) сіль і вода; б) сіль і летка кислота; в) сіль і водень.
Завдання 4. Напишіть рівняння реакцій між
зазначеними речовинами:
HNO3 + MgO → HNO3 +Al(OH)3 →
HNO3 + Zn → HNO3 + Na2O →
HNO3 + Fe(OH)2 → HNO3 +Na2S→
Немає коментарів:
Дописати коментар